Ampyx Power AP3

Start en landing in Ierland

Deze animatie is gemaakt om de start- en landingsprocedure voor de AP3-testsite in Ierland te tonen. Ontworpen en ontwikkeld door Ampyx Power uit Den Haag, wordt deze onbemande starre vlieger volledig begeleid door in eigen huis vervaardigde AI-algoritme. Onze taak was om het opstijgen en landen te visualiseren voor hun nieuwe website en presentatiedoeleinden. Het vliegtuig in de animatie is data-aangedreven wat betreft richting, snelheid, rotatie om de 3 assen. De kabel wordt met de hand aangepast om de verwachte beweging te benaderen. De middelste reeks toont het vliegtuig hoog, bijna onzichtbaar, in zijn energieproductie vluchtpatroon.

VRay rendering

Het was het eerste project dat onze nieuwe VRay-licenties testte met alle materialen, verlichting en camera-instellingen. Het stinkende en diepgerande veen omringt eigenlijk deze Ierse testsite .. en tot ons voordeel hebben we ontdekt dat sommige Photoshop 'bump' en 'normal' kaarten, gegenereerd op basis van het grondbeeld, echt hebben geholpen om de grond er veel realistischer en 'landelijk' uit te laten zien voor weergave. We gebruikten ook een mooie echt enorme HDRI-hemel voor verlichting. We hebben genoten van spelen met camerahoeken en beweging om de clip net genoeg van de belangrijkste gebeurtenissen te maken. Voor het renderen hebben we uiteindelijk 3 minuten renders gebruikt en voor sommige stilstaande beelden die we hebben geleverd denk ik dat we 5 minuten renders hebben gebruikt.

STL-bestanden

Het STL-bestand van Ampyx Power moest handmatig worden geconverteerd om bruikbaar te zijn in onze renderomgeving, wat betekende dat de poly-telling aanzienlijk werd gereduceerd door dubbelzijdige en interne objecten te verwijderen die niet in de definitieve renders zouden worden getoond.