Offshore AP3

bewolkt-winderig zeegezicht

We doen graag grote scène-projecten, en deze was een leuke uitdaging, vooral op zee en met wolkenbeweging en wind. Om deze redenen hebben we een mix van Studio Max gebruikt voor de gedetailleerde weergave, die de allerbelangrijkste 7 mm-band van de AP3 moest tonen, en Lumion voor de enorme uitgestrekte bewolkte, winderige zeegezichten.

Gedetailleerd storyboard

Werkend van echt exacte klantvereisten, hebben we verschillende mini-scènes voor dit project geanimeerd, om het hele verhaal van de AP3 op zee in te kapselen. Zorgvuldige en ingewikkelde planning was nodig om alles samen te brengen voor een laatste bewerking. Spraak en tekst op het scherm kwamen later om de versies van 3 en 2 minuten te geven die we voor onze klant hadden geproduceerd.

Weergave in MR en Lumion

Met enkele trucs om deelscènes in Mental Ray weer te geven als transparante PNG-reeksen en ze vervolgens samen te voegen in de oceaanscènes die in Lumion zijn weergegeven, zijn we erin geslaagd het gewenste effect te krijgen. Let op de openingsscène; de schaduw van het platform verschijnt bijvoorbeeld met de truc 'matte schaduw'.